Тимочка КрајинаКњажевац„Serbia epic” трке за олимпијске бодове селе се на Стару планину

„Serbia epic” трке за олимпијске бодове селе се на Стару планину

„Serbia epic” трке за олимпијске бодове селе се на Стару планину

Након веома атрактивних, међународних бициклистичких трка одржаних на Андревљу, Петроварадинској тврђави, Пожаревцу и Београду, „Serbia Epic serija” представља своје летње издање на Старој планини 8. јула. Нова XЦО трка за олимпијске бодове биће одржана на Јабучком равништу, код хотела „Стара планина” и угостиће више од 100 учесника из 10 земаља.

Организатори такмичења, „Serbia Epic” и Бициклистички клуб „Нови Сад”, под покровитељством Општине Књажевац, а у сарадњи са ЈП „Стара планина” и Туристичком организацијом општине Књажевац, истичу да су ове трке нов спортско туристички производ који за циљ има развој нових дестинација погодних за спортски туризам и слање афирмативне слике о Србији земљама широм света. Након што је Србија до сада имала прилику да угости и прати спортисте из многих европских и земаља региона као што су Ирска, Аустрија, Италија, Украјина, Мађарска, Казахстан, Грчка, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, „Serbia Epic serija” трка поставила је нашу земљу на светску мапу планинског бициклизма.

„Како је Влада Србије формирала Међуресорну радну групу за уређење и развој Старе планине која ће радити на унапређењу путне, комуналне и туристичке инфраструктуре у циљу потпуне искоришћености туристичких потенцијала Старе планине, ми себе видимо као део развоја спортско-туристичке понуде. ’Serbia Epic’, као и друга спортска дешавања сигурно су добродошли како би допринели развоју Старе планине као атрактивне дестинације током лета, не само домаћим, него и страним туристима. Велика трка, уз несвакидашњу стазу дугу 4,5 км, коју организујемо 8. јула привући ће бројне спортисте из земље и иностранства који ће наставити своје такмичење за олимпијске бодове”, изјавио је Немања Вајс, директор „Serbia Epic serije”.

Део читаве „Serbia Epic serije” на који је Бициклистички клуб „Нови Сад” веома поносан је одрживост која се огледа у очувању животне средине. За сваког спортисту који буде учествовао на тркама клуб ће засадити по једно дрво у новембру 2023. године, са жељом да у наредних 10 година буде засађено више од 100.000 стабала и да се направи „Serbia epic šuma” која ће остати будућим генерацијама.

„Serbia Epic seriju” подржали су Град Нови Сад, Град Пожаревац, Општина Књажевац, Градска управа за спорт и омладину, Градска управа за културу, Градска управа за привреду Новог Сада, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, „Пошта Србије”, „Халкбанк ад Београд”, „Шкода”, „Heineken”, „Capriolo”, „Yason”, „Salcano”, „Ђак спортска опрема”, „Басак трактор”, „МедиПол” универзитетска болница, „СИМ” Нови Сад, „Аков”, Турска Амбасада у Београду, „Zepter”, „Dasigo”, „Esensa”, „Color media communications”, радио „АС ФМ”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,364ПратилацаЗапрати
1,266ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб