Timočka KrajinaZaječarSerbia Organika: Obuke iz organske proizvodnje u Zaječaru

Serbia Organika: Obuke iz organske proizvodnje u Zaječaru

Serbia Organika: Obuke iz organske proizvodnje u Zaječaru

„Serbia Organika”, nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, organizuje obuku iz oblasti organske proizvodnje u Zaječaru.

Radionica će biti održana u utorak, 19. aprila 2022. u 11:00 časova, u velikoj sali Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Obuka je namenjena osoblju regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Obuke iz organske proizvodnje su posebno važne za male proizvođače, kojima je ovaj tip proizvodnje isplativiji, a organska hrana postaje sve prepoznatljivija i traženija na domaćem tržištu.

Sa skoro petnaest godina iskustva u razvoju organske proizvodnje „Serbia Organika” je kao krovna asocijacija sektora organske proizvodnje u Srbiji inicirala veliki broj aktivnosti i organizovala brojne obuke sa ciljem da se organska proizvodnja unapredi, promoviše i da se novi proizvođači uključuju u organsku proizvodnju. Cilj radionica je da se značaj i potencijal organske proizvodnje, kao i njeni principi promovišu i približe stanovništvu i privrednicima na lokalnom i regionalnom nivou, sa ciljem jačanja privatnog sektora u Srbiji, u čemu regionalne razvojne agencije dosta doprinose.

Polaznici će nakon obuke steći znanje o standardima organske proizvodnje, o zakonodavnom i institucionalnom okviru, o merama podsticaja organskoj proizvodnji i biće prvi kontakt novim proizvođačima koji ulaze u organsku proizvodnju, ali i onima koji su već sertifikovani ili su na putu da to postanu. Sa druge strane, proizvođači će imati mogućnosti da dobiju sve potrebne informacije o organskoj proizvodnji na jednom mestu.

Promociju organske proizvodnje i obuke podržava projekat „Podrška razvoju privatnog sektora u Srbiji” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u okviru Nemačke razvojne saradnje u Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub