Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Скенирање лица као услов за приступ порно сајтовима
Скенирање лица
Фото: Getty Images, илустрација

Скенирање лица као услов за приступ порно сајтовима

Аустралијска влада је у септембру отворила конкурс за идеје које би малолетнике требало да спречавају да приступају онлајн порнографским садржајима. Међу решењима се нашла и она која у процес уводи скенирање лица, а дошла је ни мање ни више него из Министарства унутрашњих послова.

Идеја подразумева скенирање лица љубитеља порнографије, те упоређивање са сликама из владине базе података, а како би се утврдила старосна доб гледалаца. Министарство већ развија “Face Verification” сервис, који ће служити да се идентитет утврђује преко упоређивања скена лица са фотографијама које се користе за лична документа, а које се чувају у бази података. Систем би, тврде из Министарства, могао да се користи и за утврђивање старости приликом коришћења онлине услуга, чиме би малолетници могли да се спрече да користе податке родитеља приликом приступања неком вебсајту који има старосно ограничење.

У предлогу није прецизирано решење за проблеме попут оног у оквиру којег би нека одрасла особа покушала да приступи порно сајту преко уређаја без камере, те оног који малолетницима дозвољава да испред камере поставе фотографију неке старије особе. Поред тога ту су и питања приватности и праћења понашања корисника, па остаје да се види како ће Аустралија, али и друге земље, решити проблем који привлачи све више пажње, а због тога што су неприкладни, често насилни, садржаји доступни малолетницима, и на њих врше утицај који остаје.

 

Извор: pcpress.rs

Можда ће Вас занимати

Веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Данас је почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”. На платформи је …

Дигитална платформа нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа

Постављена дигитална платформа нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа

100 најрепрезентативнијих примера нематеријалног културног наслеђа Зајечарског и Видинског округа на једном месту! Легенде, говори, …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница