ВестиСкок броја заражених корона вирусом у Зајечару: 13 нових случајева

Скок броја заражених корона вирусом у Зајечару: 13 нових случајева

Град Зајечар — COVID-19

Данас је обрађен 51 узорак грађана Зајечара тестираних на присуство вируса COVID-19. Код тринаесторо (13) њих потврђен је позитиван резултат PCR теста. Осморица (8) COVID-19 позитивних је мушког и пет (5) женског пола, старости између 22 и 81 године.

Резултати се очекују за још 117 раније узетих узорака (лабораторије у Београду), као и за 29 данас узетих узорака послатих у нову лабораторију у Нишу.

Анализе времена инфицирања, и наглог скока позитивних случајева, показују тенденцију инфицирања у периоду слава и (сеоских) „заветина“, а посебно вечерњих „журки“ младих које се све чешће организују у викендицама на периферији града и приградским насељима.

И поред апела и молби ШВС са овом праксом, без икаквих превентивних мера и заштите, се наставља.

Огроман ризик представља и масовно окупљање, без поштовања иједне заштитне мере, на купалиштима и језерима у граду и околини.

„Пред нама је, сутра, велика Слава посвећена Св. Пророку Илији – Илиндан. Молимо свечаре и њихове госте да поштују прописане мере, уздрже се од великих окупљања, држе прописану дистанцу и обавезу ношења маски ако су од особа (са којима не живе у заједничком домаћинству) удаљени мање од два метра”, кажу из Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб