Тимочка КрајинаЗајечарШкола пливања почела на базену у Зајечару

Школа пливања почела на базену у Зајечару

Школа пливања на Градском базену у Зајечару

Почела је обука прве групе непливача, 45 малишана, на градском базену у Зајечару.

Деца ће овом приликом учити основе пливања, а по завршетку обуке, сви полазници ће добити диплому о завршеној Школи пливања.

Школа пливања на Градском базену у Зајечару

Зајечарски малишани су се на првом часу упознали са водом, ослободе страха, а затим и научили прве покрете у води, истакао је Марко Панић, пливачки тренер, са лиценцом Пливачког савеза Србије и професора физичке културе.

Марко Панић – пливачки тренер, са лиценцом Пливачког савеза Србије и професора физичке културе

„Циљ нам је сваке године да што већи број деце оспособимо да се безбедно и самостално крећу у води. Преподне радимо основну обуку пливања, поподне степеновану обуку и припремамо децу за такмичарско пливање, тачније уводимо их у свет тренажног процеса пливања”, рекао је Панић.

Прошле године временски услови дозволили су да на градском базену у Зајечару буду реализоване четири обуке Школе пливања. Тренери очекују да ће ове године бити више деце у Школи пливања.

„Узраст деце у Школи пливања је од четири године па на даље, горњу границу немамо, сви су добродошли. Једна група има десет часова, и то је довољно за основну обуку, а то значи да се самостално крећу кроз воду. Међутим, не треба ту да стају, већ да наставе да тренирају пливање, како би заиста постали безбедни пливачи, а неки и такмичари”, додао је Панић.

Школа пливања на Градском базену у Зајечару

Друга група Школе пливања је попуњена, и ако временски услови дозволе стартује 8. јула, док је у упис за трећу групу у току. Са децом раде пет инструктора и сви су, према речима надлежних, професори физичке културе и спасиоци са лиценцом.

Ове године ће, поред обуке за непливаче, бити организована и Академија пливања, намењена свима који желе да науче нове или усаврше већ познате технике. Часови у оквиру Академије ће бити организовани у вечерњим сатима.

„Академија пливања је активна од прошле године, радили смо и током зиме, водили децу на базен у Бору, и имамо већ пет детета који ће изаћи на такмичење и од којих очекујемо добре резултате, како би Академија прерасла у пливачки клуб”, каже Панић.

Цена Школе пливања је 3.000 динара, а заинтересовани родитељи децу могу да пријаве, за трећу групу, на број телефона 060/38-51-075. Када је реч о Академији, за све оне који желе да постану део тима, прва уплата износи 3.000 динара, ако породица има два детета, за друго дете износ је 1500 динара, док треће, четврто и породица са више деце, не плаћа.

Школа пливања на Градском базену у Зајечару

Ако неко од деце или старијих жели да настави да се бави пливањем, онда чланарина износи 2.000 динара за десет тренинга, подсећају у Јавном комуналном предузећу „Тимок – одржавање” у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб