ВестиСлужена Света тајна јелеосвећења у Зајечару

Служена Света тајна јелеосвећења у Зајечару

Служба Света тајна јелеосвећења у Зајечару

У среду је у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару служена Света тајна јелеосвећења. Епископу тимочком саслуживали су архимандрит Козма (Радовић) и зајечарски свешенослужитељи, а за певницом су одговарали архиђакон Илија (Јовановић) и теолог Радош Мирковић.

По завршетку службе Епископ Иларион се обратио сабраном народу и нагласио да су многи исцељени захваљујући овој Светој тајни и да Господ свакоме дарује исцељење по мери вере коју има. Потом су на поклоњење и целивање изнете честице моштију Светог архиђакона Стефана, Светог Георгија Победоносца, Светих новомученика јасеновачких, светитеља Зосима и Јакова Туманских, али и мошти Светих бесребреника Козме и Дамјана, које је у зајечарски храм донео архимандрит Стефан, игуман манастира Светог Козме и Дамјана у Зочишту, и које ће остати у зајечарском Саборном храму.

Како је раније најављено, Света тајна јелеосвећења служиће се сваке прве среде у месецу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб