Смена сунца и облака, понегде киша

Природа, природни пејзаж

У Србији променљиво облачно. На југозападу, југу и југоистоку Србије је на снази жути метеоаларм због очекиваних падавина и грмљавине. У остатку земље нема упозорења. Вредности UV индекса су умерене. До краја дана над Србијом ће се смењивати сунце и облаци који ће понегде доносити кишу или локалне пљускове праћене грмљавином. Падавине углавном очекујемо на западу, југозападу, југу земље, као и понегде у централним деловима. Нема услова за обилније падавине и непогоде. Дуваће северозападни ветар, углавном умереног интензитета. Најнижа температура од 8 до 18, највиша од 30 до 30 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 15, максимална дневна око 28 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно, понегде са кишом. Најнижа температура 10, највиша до 30 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу бити повољне за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

У јутарњим сатима појачане тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Могући су поремећај сна, променљиво расположење и главобоља.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута; на Келебији 120 минута; на Шиду 180 минута; на Хоргошу 90 минута и на Бездану 60 минута.