ВестиСмењивање сунца и облака, крајем дана местимично киша

Смењивање сунца и облака, крајем дана местимично киша

У Србији ујутру мраз и магла понегде, преподне углавном сунчано, уз слаб до умерен, на истоку Србије јак западни ветар. Током дана следи јаче наоблачење, које ће после подне у планинским пределима источне Србије условити слаб снег, а увече и током ноћи пролазне падавине, кишу и снег и у осталим крајевима. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од -9 до -2, а највиша од 4 до 9 степени.

У Зајечару углавном сунчано, крајем дана наоблачење. Дуваће јак ветар, југозападног правца. Минимална температура -1, максимална дневна око 6 степени. Сутра променљиво облачно са сунчаним периодима, у брдско-планинским пределима са слабим снегом. Најнижа температура -4, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно неповољна биометеоролошка ситуација може утицати на респираторне и срчане болеснике.

Метеоропатске реакције се могу јавити у виду главобоље и раздражљивости.

У саобраћају се саветује додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује магла у јутарњим часовима, која отежава вожњу и то највише на југу земље, па се возачима саветује максималан опрез и прилагођавање брзине.

Због отапања снега и даље има влажних и мокрих деоница путева које се током ноћи и јутра могу заледити, а учестала је и појава одрона.

Нема непроходних путних праваца, а и даље су на снази забране за шлепере и камионе са приколицом на бројним путевима на територији Врњаца, Ивањице, Копаоника, Тутина, Гоча.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема задржавања на путничким терминалима. На граничним прелазима Хоргош, Келебија и Батровци на теретним терминалима се чека 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб