СНС, СПС и „Мост” потписали постизборни коалициони споразум о сарадњи у Бору

СНС, СПС и „Мост” потписали постизборни коалициони споразум о сарадњи у Бору

Владајућу коалицију у Бору у наредне четири године чиниће СНС, СПС и „Мост”.

Представници градских одбора Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Влашке странке „Мост” потписали су постизборни коалициони споразум о сарадњи.

Они ће у борском парламенту имати 24 одборника.

СНС ће у власти имати место градоначелника, шест чланова Градског већа у Бору и два помоћника градоначелника.

„Оно што је наш договор јесте да ћемо одговорно и предано свако радити свој посао и поштоваћемо странке и функције осталих с којима смо ушли у постизборну коалицију. Трудићемо се да у наредном периоду обиђемо свако село и сваку месну заједницу, како би грађанима у наредне четири године обезбедили боље место за живот”, истакао је Александар Миликић.

СПС ће имати место председника Скупштине града, два члана већа и једног помоћника градоначелника.

„Задатак ове коалиције је да у наредном периоду ради на развоју града, повећању животног стандарда грађана. Кроз ову коалицију реализоваћемо већи део предизборног програма који смо представили”, казао је Драган Жикић.

Влашка странка „Мост” у предстојећем мандату имаће место заменика градоначелника, заменика председника Скупштине и једног члана Градског већа.

„Поштујући снагу и величину СНС-а и СПС-а договорили смо се да заједно преузмемо одговорност наредне четири године. Ми смо ту да убрзамо посао који је започет и да будемо покретачка снага”, рекао је Миливоје Јаношевић.

Градоначелник Бора остаће Александар Миликић (СНС), функцију председника Скупштине града Бора обављаће Драган Жикић (СПС), а Миливоје Јаношевић („Мост”) биће предложен за заменика градоначелника Бора.