VestiSocijalistička partija Srbije obeležila je 31 godinu postojanja partije

Socijalistička partija Srbije obeležila je 31 godinu postojanja partije

Socijalistička partija Srbije: 31 godina postojanja partije

Socijalistička partija Srbije obeležila je 31 godinu postojanja partije. Na sastanku Glavnog odbora SPS-a, prisustvovao je i Dušan Stojadinović predsednik Socijalističke omladine Zaječar.

Na obeležavanju 31 godine od osnivanja Socijalističke partije Srbije, lider SPS-a Ivica Dačić poručio je da će socijalisti, zajedno sa partnerima iz Srpske napredne stranke, u raznim modalitetima o kojima će tek razgovarati, pobediti sve neprijatelje zemlje i naroda na sledećim izborima.

Dačić je na skupu u sedištu stranke istakao da njihovi politički partneri Aleksandar Vučić, SNS i njihova lista u svim predstojećim bitkama mogu da računaju na SPS.

Ivica Dačić — predsednik Socijalističke partije Srbije

„Ideje SPS-a, kao što su socijalna pravda, zaštita ugroženih i solidarnost, potrebne Srbiji i zbog toga smo spremni da preuzmemo još veću odgovornost za donošenje odluka. Mi pred građane i sada i uvek treba da izađemo sa potpuno čistom politikom, sa velikim očekivanjima da ćemo za tu politiku još jednom dobiti poverenje. Naši dosadašnji rezultati nam daju puno pravo da tražimo najviše. Današnja Srbija je ‘kao nebo i zemlja’ i mnogo se razlikuje od Srbije 2012. godine”, poručio je Dačić.

On je podsetio da je tada SPS stupio u strateški savez sa naprednjacima i da to savezništvo u interesu Srbije traje i danas, navodeći da su socijalisti i pre 2012. godine tamo gde su mogli doprineli evropskom putu Srbije.

„Ja sam potpisao sporazum o viznoj liberalizaciji koja je omogućila građanima Srbije da putuju u EU. Gde god je ostvaren napredak tom cilju je služila SPS i tako će biti i ubuduće”, ocenio je Dačić.

Dačić je rekao da će uskoro imati priliku da na izborima još jednom potvrde koliko su jaki i sposobni i da uvere građane da im daju poverenje, ističući da namerno ne kaže “poklone”, jer, kako kaže, poverenje se zaslužuje radom.

„Mi u ovoj zemlji, nažalost, gotovo i nemamo opoziciju, jer je opozicija, barem jedan njen deo odlučila da nema zemlje. I nemamo nikakvu ozbiljnu alternativu, ideju osim one tajkunske da se vlast dograbi, a Srbija opljačka. Nema nikoga ko može da odgovori na teška pitanja KiM, regiona, Evrope i sveta, jer sadašnja vlast je preuzela odgovornost za potpisivanje Briselskog sporazuma i u svim ozbiljnim iskušenjima, od ekonomskih reformi do regionalnih pitanja koja su i dalje aktuelna. Imamo svoju snagu podršku, partnere sa kojima godinama sarađujemo zato što imamo zajedničku ideju i zajednički cilj, a to je da Srbiju učinimo još jačom i poštovanijom, a njenim građanima da damo sigurnost, bolje plate i penzije, deci predvidivu budućnost”, rekao je predsednik SPS.

Sastanku Glavnog odbora SPS-a prisustvovao je i Dušan Stojadinović predsednik Socijalističke omladine Zaječar.

Ivica Dačić i Dušan Stojadinović

„Danas mi je ukazana velika čast, da u svojstvu predsednika omladine SPS-a, odbora u Zaječaru, prisustvujem svečanoj sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije povodom 31. godišnjice osnivanja partije. Mi stojimo postojano”, rekao je Stojadinović.

Dačić je na kraju sastanka naglasio da socijalisti traže da učestvuju u tom velikom zadatku zato što znaju da donose dobre odluke i da prihvataju odgovornost.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,244PratilacaLajkuj
3,591PratilacaZaprati
1,283PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x