Timočka KrajinaZaječarSolistički koncert Anamarije Danilović u Muzičkoj školi u Zaječaru 15. aprila

Solistički koncert Anamarije Danilović u Muzičkoj školi u Zaječaru 15. aprila

Solistički koncert – Anamarija Danilović, truba u Zaječaru

U sali Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac” u Zaječaru solistički koncert na trubi prirediće Anamarija Danilović, uz klavirsku pratnju Milje Videnović.

Gost na koncertu biće sopran Magdalena Antić, sopran Ž. Ensko: Legenda.

Na programu je: V. Brant: Koncertni komad br. 2, I. Jevtić: Sonata za trubu, Đ. Verdi: „Sičilijana” arija Elene iz opere „Sicilijanske večeri”.

Koncert će biti održan u petak, 15. aprila 2022. Početak je u 18:00 sati.

Ulaz je slobodan.

Anamarija Danilović (1997, Negotin), osnovne i master akademske studije stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mladena Đorđevića. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Dobitnica Majske povelje koju dodeljuje Opština Negotin za ostvarene uspehe. Dva puta je nagrađena od strane Ministarstva omladine i sporta i Fondacije za mlade talente. Bila je učenik generacije Srednje muzičke škole „Stevan Mokranjac” u Negotinu (2016). 

Milja Videnović (1987), diplomirala je u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.9. Stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta 2010. i 2011. godine, takođe višestruko nagrađivanja od Univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate tokom studija. Iako je od 2010. godine zaposlena je u nastavi klavira u MŠ „Stevan Mokranjac” u Negotinu, rado nastupa kao klavirski saradnik, tako podržava Malu školu opere d’Iva od njenog osnivanja, koju vodi mecosopran Iva Mrvoš Anokić, u kojoj je predavač bila i prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu, Snežana Savičić Sekulić.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx