Тимочка КрајинаБољевацСредње школе у Зајечару, Бољевцу, Књажевцу и Кладову од 13. септембра прелазе...

Средње школе у Зајечару, Бољевцу, Књажевцу и Кладову од 13. септембра прелазе на онлајн наставу

Медицинска школа / Техничка школа Зајечар

Министасртво просвете објавило је најновије податке везане за то како ће се одвијати настава у градовима и општинама у Србији, од наредног понедељка 13. септембра. У 40 општина у средњим школама уводи се трећи, онлајн модел. Међу њима су и Зајечар, Бољевац, Књажевац, Кладово.

Због пораста броја новозаражених, 7. и 8. разреди основних школа на територији 40 локалних самоуправа прелазе на други модел организације образовно-васпитног рада, односно на комбиновану наставу, а средње школе прелазе на онлајн часове.

Списак општина у којима ће ђаци наставу похађати онлајн: Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Параћин, Свилајнац, Рековац, Ћуприја, Прешево, Нови Пазар, Бојник, Велико Градиште, Жабари, Бољевац, Зајечар, Књажевац, Бајина Башта, Пријепоље, Чајетина, Алибунар, Љиг, Богатић, Ивањица, Лучани, Дољевац, Ниш, Бела Паланка, Врање, Краљево, Рашка, Тутин, Нова Црња, Аранђеловац, Кнић, Крагујевац и Топола. Трећи модел рада примењиваће се и даље у основним и средњим школама на територији Косова и Метохије.

Трећи модел организације образовно васпитног рада примењиваће се од 13. септембра у свим средњим школама у наведеним општинама, саопштило је данас Министарство просвете.

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама, наводи се из Министарства.

Такође, донета је одлука о неопходности употребе заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против вируса COVID-19 и особе које су прележале вирус.

„Тим препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време боравка у школи. Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите (дезинфекција руку, чишћење и дезинфекција наставних средстава и простора). Овај изузетак могуће је применити на захтев родитеља и искључиво уз приложено мишљење лекара специјалисте одговарајуће гране медицине и то по правилу у школи за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом”, стоји у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб