ВестиШтаб за ванредне ситуације града Зајечара: Донет Закључак о ограничавању радног времена...

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Донет Закључак о ограничавању радног времена током викенда

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на данашњој одржаној седници донео је Закључак о ограничавању радног времена.

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС”, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 70/20), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на седници одржаној 26.02.2021. године, донео Закључак о ограничавању радног времена.

З А К Љ У Ч А К

I

Дана 27.02.2021. и 28.02.2021. године ограничава се радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри и сл.), приређивачи посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице и сл.), дечије играонице као и делатности у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, спа центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично) тако да ти објекти могу радити од 06:00 до 14:00 часова.

​Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и после 14:00 часова.

​Хотели и други категоризовани смештаји могу вршити услужне делатности до 14:00 часова, а после 14:00 до 22:00 часа само особама које имају уплаћен смештај у хотелу или другом категоризованом смештају.

​Продавнице брзе хране могу вршити само доставу хране после 14:00 часова (без шалтерског рада).

​Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

  • апотека, лабораторија, стоматолошких и ветеринарских амбуланти и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, који могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка.
  • трговинске и друге радње, пекаре и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа могу да раде до 21:00 час.
  • објекти у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) могу да раде од 06:00 до 20:00 часова.

​У угоститељским објектима (ресторани, кафићи, барови и сл.) није дозвољено пуштање музике нити извођење било каквог музичког садржаја.

​Достава хране је могућа преко викенда од 00:00 до 24:00 часа.

II

Овај закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

III

За време важења овог Закључка не примењују се одредбе Наредбе Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 63/20) која прописује ограничење радног времена објектима из става I овог Закључка на другачији начин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб