Timočka Timočka
Početna / Vesti / Štab za vanredne situacije grada Zaječara: Donet Zaključak o ograničavanju radnog vremena tokom vikenda

Štab za vanredne situacije grada Zaječara: Donet Zaključak o ograničavanju radnog vremena tokom vikenda

Štab za vanredne situacije grada Zaječara na današnjoj održanoj sednici doneo je Zaključak o ograničavanju radnog vremena.

Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS”, br. 84/18) i člana 6. Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 70/20), Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na sednici održanoj 26.02.2021. godine, doneo Zaključak o ograničavanju radnog vremena.

Z A K LJ U Č A K

I

Dana 27.02.2021. i 28.02.2021. godine ograničava se radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.), priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečije igraonice kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično) tako da ti objekti mogu raditi od 06:00 do 14:00 časova.

​Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i posle 14:00 časova.

​Hoteli i drugi kategorizovani smeštaji mogu vršiti uslužne delatnosti do 14:00 časova, a posle 14:00 do 22:00 časa samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u hotelu ili drugom kategorizovanom smeštaju.

​Prodavnice brze hrane mogu vršiti samo dostavu hrane posle 14:00 časova (bez šalterskog rada).

​Ograničenje iz stava 1. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

  • apoteka, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ambulanti i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka.
  • trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 21:00 čas.
  • objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote) mogu da rade od 06:00 do 20:00 časova.

​U ugostiteljskim objektima (restorani, kafići, barovi i sl.) nije dozvoljeno puštanje muzike niti izvođenje bilo kakvog muzičkog sadržaja.

​Dostava hrane je moguća preko vikenda od 00:00 do 24:00 časa.

II

Ovaj zaključak stupa na snagu odmah po donošenju.

III

Za vreme važenja ovog Zaključka ne primenjuju se odredbe Naredbe Štaba za vanredne situacije grada Zaječara („Sl. list grada Zaječara”, br. 63/20) koja propisuje ograničenje radnog vremena objektima iz stava I ovog Zaključka na drugačiji način.

Možda će Vas zanimati

Timočki Zodijak: Dnevni horoskop za 16. april 2021.

Petak pred nama donosi energiju Sunca koje pravi kvadrat sa Plutonom. Ovo je aspekt koji …

Mestimično oblačno sa sunčanim periodima, najviša dnevna temperatura do 14 stepeni

U Srbiji ujutro hladno sa slabim mrazom, ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica