ВестиШтаб за ванредне ситуације општине Неготин: Донете нове мере

Штаб за ванредне ситуације општине Неготин: Донете нове мере

Неготин — COVID-19

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на данашњој 35. седници, услед погоршања епидемиолошке ситуације, ширењем епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, као и спровођења мера које је Влада Републике Србије донела на седници одржаној 21.11.2020. године, донео је нове мере.

Препорука о организацији рада у основним и средњим школама на територији општине Неготин

На основу предлога Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике број: 601-00-00027/10/2020-15 од 20.11.2020. године, због погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја позитивних на вирусом COVID-19 међу просветним кадром као и ученицима, а ради спречавања ширења инфекције, препоручује се свим основним и средњим школама на територији општине Неготин, промена организације рада и прелазак на наставу на даљину (онлајн настава).

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин предложиће доношење Одлуке и давање сагласности, ресорном Министарству просвете, науке и технолошког развоја, које је једино надлежно за давање сагласности за промену начина организације образовно-васпитног рада у основним и средњим школама.

Препорука о организацији рада Предшколске установе „Пчелица” Неготин

Почев од 24.11.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у спречавању ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 у ПУ „Пчелица” Неготин врши се пријем деце чији су родитељи/законски заступници/старатељи радно ангажовани код послодавца.

За пријем деце потребно је доставити следећу документацију:

  • потврда послодавца којом се доказује да родитељ/законски заступник/старатељ има обавезу радног ангажовања код послодавца;
  • потврда педијатра не старија од седам дана да је дете здраво и уредно вакцинисано (након одсуства детета због болести, као и након било ког одсуства детета дужег од седам дана).

Препорука о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач општина Неготин

Почев од 24.11.2020. године у установама, јавним предузећима и другим правним лицима чији је оснивач општина Неготин, као и у органима општине Неготин, организовати рад на следећи начин:

  1. Омогућити рад од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта и којим радом се не угрожава функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица.
  2. Уколико би радом од куће било отежано функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица, извршити прерасподелу радног времена (сменски рад, наизменични рад по данима и сл.) на тај начин што у радном простору/канцеларијама послодавца не сме боравити истовремено више од два запослена.
  3. Забрањује се окупљање више од два запослена код послодавца у заједничким просторијама, односно ван радног простора/канцеларија, као и одлазак запослених у радне просторе/канцеларије других запослених без прописане заштитне опреме, а све ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Закључак о ограничавању радног времена

Почев од 24.11.2020. године ограничава се радно време радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, клубова и сл.), трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе и приређивача посебних и класичних игара на срећу. Ограничава се тако да ти објекти неће радити од 18:00 часова до 05:00 часова наредног дана.

Наведено ограничење радног времена из претходног става не односи се на рад апотека и бензинских станица/пумпи у делу продаје горива.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб