ВестиСунчано, али и даље хладно, до 10 степени

Сунчано, али и даље хладно, до 10 степени

Људи шетају
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ће, после облачног јутра с мразом, данас бити сунчано. У брдско-планинским пределима југозападне и јужне Србије провејаваће слаб снег. Дуваће слаб и умерен ветар, на истоку повремено и јак, северозападног правца. Јутарња температура од -5 на до -1, у Тимочкој Крајини око 4, а највиша дневна од 4 до 10 степени.

У Зајечару сунчано, али даље хладно. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Минимална температура -3, максимална дневна до 9 степени. Сутра углавном сунчано и хладно. Најнижа температура -1, највиша око 8 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација условиће уобичајене тегобе код већине хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са повишеним крвним притиском.

Код осетљивих особа се могу јавити поремећаји сна и главобоља.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује пораст дневних температура, а то доноси лакшу вожњу и бољу проходност путева. Међутим, због отапања снега и леда возачи ће током дана возити углавном по мокрим или влажним деоницама.

АМСС подсећа да се током ноћи и јутра путеви поново залеђују и постају опасни и клизави, јер се у планинским пределима температуре ваздуха крећу углавном испод нуле.

Нагли пораст дневих температура утиче и на чешћу појаву одрона кроз стенске усеке и клисуре, те се возачима саветује опрез.

Сви путеви су проходни, али су и даље на снази забране за шлепере и камионе с приколицом на појединим путевима на подручју Копаоника, Гоча, Голије и Дивчибара, односно на териоријама Ваљева, Мионице, Тутина.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни, у вишим пределима местимично има снега до 2 центиметра. На снази је забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере на путу од Жагубице преко Црног Врха до Борског Језера. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема задржавања за путничка возила. Камиони на прелазу Хоргош чекају два сата, док на другим прелазима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб