ДруштвоВремеСунчано и спарно, понегде са кишом

Сунчано и спарно, понегде са кишом

Град Зајечар – Центар

У Србији ће данас бити променљиво облачно са више сунца, топло и спарно. Понегде се очекује наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 20 степени, а највиша од 27 до 32 степена.

У Зајечару сунчано и топло. Дуваће слаб ветар, северозападног правца. Минимална температура 19, максимална дневна око 32 степена. Сутра сунчано и топло, понегде са кишом. Најнижа температура 19, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика опрез се саветује срчаним болесницима, нарочито онима са повишеним крвним притиском, као и астматичарима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду умора, променљивог расположења и главобоље.

Препоручује се смањење физичких напора и пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују повољнији услови за вожњу, киша и влажни коловози очекују се понегде.

Саобраћај је умереног интезитета.

АМСС је препоручио опрез у саобраћају, поштовање саобраћајне сигнализације, ограничења брзине и измена које су уведене на деоницама где су у току радови.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима задржавања:

  • на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута;
  • на граничном прелазу Келебија, на излазу, задржавање за теретна моторна возила 120 минута;
  • на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута;
  • на граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила 120 минута;
  • на граничном прелазу Гостун, на излазу, задржавање за путничка моторна возила 35 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб