Сунчано и топло, а од 1. маја променљиво и нестабилно

Град Зајечар — Попова плажа

У Србији сунчано и топло време. Дуваће умерен и јак источни и југоисточни ветар, који ће у Подунављу, Поморављу и на југу Баната повремено бити и олујни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 24 степени до 29 степени.

У целој Србији данас ће бити висок степен UV зрачења.

У среду, 1. маја, у јужним, западним и у деловима северне и централне Србије, а од четвртка, 2. маја и у осталим крајевима променљиво и нестабилно, повремено са кишом и локалним пљусковима с грмљавином уз постепени пад дневне температуре

У Зајечару сунчано и топло. Минимална температура 9, максимална дневна до 23 степена. Дуваће умерен ветар, источног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 9, највиша око 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу утицати релативно повољно на већину хроничних болесника, изузев кардиоваскуларних којима се саветује известан опрез.

У кошавском подручју неопходна је додатна пажња код нервно лабилних особа.

Могуће су главобоља и несаница.

Препоручује се боравак на отвореном, уз адекватно одевање и умерену физичку активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 300 минута; на Батровцима 240 минута; на Келебији 180 минута и на Градини 60 минута.