ВестиСунчано и ведро, али и даље хладно, до 11 степени

Сунчано и ведро, али и даље хладно, до 11 степени

Зајечар — Центар

У Србији данас ујутру слаб и умерен мраз, а током дана претежно сунчано са дневном температуром мало испод просека за овај период године. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од -8 до -1 , а највиша од 8 до 11 степени.

У Зајечару ујутру слаб мраз, током дана сунчано. Дуваће умерен до јак ветар, источног правца. Минимална температура -6, максимална дневна око 5 степени. Сутра променљиво време са више сунца. Најнижа температура -5, највиша до 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

На већину хроничних болесника биометеоролошке прилике могу имати повољан утицај.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Проблеми са сном и главобоља су могући код метеоропата.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује ниске температуре, па постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни. ЈП „Путеви Србије” апелују да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до местимично влажни, понегде има заосталог снега до 2 центиметра. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима Батровци камиони се задржавају два сата, на Шиду задржавање теретњака је око 90 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб