ВестиСунчано и ведро, температура до 8 степени

Сунчано и ведро, температура до 8 степени

Зајечар — Центар

У Србији на северу земље и у Тимочкој Крајини претежно сунчано. У осталим крајевима пре подне умерено и потпуно облачно уз умерен, на истоку и на планинама повремено и јак северозападни ветар, а слаб снег очекује се још понегде у брдско-планинским пределима. Најнижа температура од -4 до 1, а највиша од 3 до 8 степени.

У Зајечару сунчано, увече пролазно наоблачење. Дуваће јак ветар, северозападног правца. Минимална температура -3, максимална дневна око 4 степена. Сутра понегде магла ујутру, током дана претежно сунчано. Најнижа температура -4, највиша до 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Задржава се релативно неповољна биометеоролошка ситуација за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује астматичарима током преподнева, као и срчаним болесницима.

Нерасположење и смањење радне способности су могуће метеоропатске реакције.

Пажња се препоручује у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује смањена видљивост у јутарњим и вечерњим сатима дуж речних токова, по котлинама и преко превоја, коју отежавају ниска облачност и магла, а овог јутра највише је заступљена у планинским пределима.

Због могуће слабе кише и суснежице коловоз је мокар, на појединим путевима има и расквашеног снега, а у планинским пределима је могуће и формирање мањег снежног покривача.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема задржавања на путничким терминалима. Теретна возила на Хоргошу на излазу из Србије чекају 120, на Градини 60, на Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб