Сунчано, местимично уз пролазно наоблачење

Град Бор – Људи шетају

У Србији током преподнева очекује се претежно сунчано време, док ће после подне стићи пролазно умерено наоблачење без падавина. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 6 до 14, највиша од 21 до 27 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 12, максимална дневна око 27 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 11, највиша до 28 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са високим крвним притиском и астматичарима.

Могући су главобоља и променљиво расположење.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Бездану 240 минута; на Батровцима, Келебији, Хоргошу и Богојеву 180 минута; на Градини и Шиду 120 минута.