ДруштвоВремеСунчано преподне, од вечерас стижу временске непогоде

Сунчано преподне, од вечерас стижу временске непогоде

Град Бор – Људи седе у парку

У Србији преподне сунчано и топло, у поподневним сатима у већем делу наоблачење са кишом. Очекују се краткотрајне временске непогоде праћене градом, већом количином падавина и јаким ветром у зони пљуска. Ветар умерен, североисточни. Јутарња температура од 16 до 21 степен, највиша дневна од 30 до 35 степени.

У Зајечару променљиво време и топло, увече локални развој облачности. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Минимална температура 20, максимална дневна до 34 степена. Сутра нестабилно, а локално се очекују и временске непогоде праћене градом и већом количином падавина. Најнижа температура 18, највиша око 31 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација неће погодовати особама са респираторним обољењима.

Известан опрез се саветује цереброваскуларним болесницима.

Очекиване метеоропатске реакције су главобоља, несаница и болови у костима и зглобовима.

У саобраћају је потребна повећана пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују мокар и клизав коловоз због местимичне кише.

Возачима се препоручује да смање брзину и поштују саобраћајне прописе. Интензитет саобраћаја је у односу викенд мало ослабио на главним путним правцима, али на граничним прелазима још има задржавања

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини на излазу из Србије 15 минута, на улазу 10 минута; на Прешеву на излазу 60 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб