Сунчано уз променљиву облачност и топлије

Девојка шета у природи

У Србији претежно сунчано уз променљиву облачност и топло. Само после подне у брдско-планинским пределима краткотрајна киша или локални пљускови са грмљавином. Дуваће слаб променљив ветар. Најнижа температура од 11 до 17, највиша од 27 до 30 степени.

У Зајечару делимично облачно, са више сунца. Минимална температура 16, максимална дневна око 28 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра делимично облачно и суво. Најнижа температура 16, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може неповољно деловати на срчане болеснике, астматичаре и нервно лабилне особе.

Код метеоропата могући су болови у костима и зглобовима и променљиво расположење.

У саобраћају се саветује додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 420 минута; на Хоргошу и на Келебији 180 минута; на Бездану 120 минута; на Шиду и Градини 60 минута.