VestiSve o trudnoći, porođaju i majčinstvu na jednom mestu – „Majčinstvo i...

Sve o trudnoći, porođaju i majčinstvu na jednom mestu – „Majčinstvo i Detinjstvo”

Blog „Majčinstvo i Detinjstvo” — Intervju

Ukoliko ste već postale mame ili planirate trudnoću, sigurno vas muče mnoge nedoumice u vezi sa majčinstvom, trudnoćom i prvim danima sa bebom, kao i kako odgajati dete. Sve ono što ste hteli da saznate o ovim temama, možete pročitati na blogu „Majčinstvo i Detinjstvo”.

O svim savetima i iskustvima sa trudnoćom i majčinstvom, kao i kako kasnije odgajati decu, pišu četiri mame i jedna vaspitačica. Među njima je i mama jedne devojčice, Zaječarka Kristina Dujkić.

Kako ste došle na ideju za blog?

„Proteklih par godina pratila sam neke od poznatih blogova koje vode mame, dobila sam ideju da pokrenem svoj blog. Uz ogromnu podršku mojih prijateljica sada i koleginica, ta ideja je realizovana, nastao je blog ’Majčinstvo i Detinjstvo’”, kaže Kristina Dujkić iz Zaječara, jedna od mama koja piše tekstove na ovom blogu.

Koje su teme koje obrađujete?

„Teme koje se mogu naći kod nas su naša iskustva o trudnoći, porođaju, majčinstvu i odrastanju naše dece i naravno slobodne teme, i mami treba njenih pet minuta. Imamo i rubriku „Mamina kuhinjica“, gde svake nedelje izbacujemo recept za nedeljni ručak. Naša deca su različitog uzrasta. Trudimo se da kroz naše tekstove budućim mamama i mamama pokažemo kako i na koji način se mi borimo sa svakodnevnim izazovima u roditeljstvu.”

Blog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Koliko vas je u timu i ko sve čini vaš tim?

„MiD tim čine četiri mame i jedna vaspitačica. Mame su Aleksandra Pajkić – mama jednog dečaka i dve devojčice iz Golubca, Sanja Knežević – mama jednog dečaka iz Vrnjačke banje, Milica Mitić Vučković – mama jedne devojčice iz Zaječara, Jelena Blagojević – vaspitačica iz Beograda i ja Kristina Dujkić – mama jedne devojčice iz Zaječara.”

O čemu još niste pisale, a volele bi?

„U planu su nam različite teme. Detaljno ćemo objašnjavati uvođenje čvrste hrane, davati ideje o tome kako odvikavati dete od pelena i još puno toga. Uskoro ćemo o tome pričati i na našem YouTube kanalu.”

Blog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Da li čitaoci mogu da vam predlože teme?

„Naravno. Ideje, iskustva, pitanja i predloge naših čitalaca su nam dobrodošli i nama jako bitni. Imejl adresa na koju mogu da pišu je: mdcontact.blog@gmail.com.”

Šta je ono što vas izdvaja u odnosu na druge blogove, ovog tipa?

„Kada pogledate blogove na istu temu kao naša, videćete da to uglavnom radi samo jedna osoba. Kada je tim u pitanju to drugačije funkcioniše. Treba sklopiti pet mišljenja i ideja u jednu savršenu celinu”, dodaje Dujkić.

Blog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Na kojim društvenim mrežama mogu čitaoci da vas prate?

„Naši čitaoci nas mogu naći na društvenoj mreži Facebook, kao i na drugim platformama – Instagram, Twitter, Pinterest, Viber i YouTube kanal.”

Blog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Za sve koje interesuju ove teme, savete mogu pronaći na sledećim linkovima:

Linkovi:

Blog:
Blog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Facebook:
Zvanična Facebook stranica „Majčinstvo i Detinjstvo”

Instagram:
Zvanični Instagram nalog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Twitter:
Zvanični Twitter nalog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Pinterest:
Zvanični Pinterest nalog „Majčinstvo i Detinjstvo”

Viber:
Zvanični Viber nalog „Majčinstvo i Detinjstvo”

YouTube:
Zvanični YouTube kanal „Majčinstvo i Detinjstvo”

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,024PratilacaLajkuj
4,100PratilacaZaprati
1,238PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx