Тимочка КрајинаЗајечар„Свет припада храбрима”: У Зајечару обележена двогодишњица погибије полицајца Ивана Ђурђевца

„Свет припада храбрима”: У Зајечару обележена двогодишњица погибије полицајца Ивана Ђурђевца

„Свет припада храбрима”: У Зајечару обележена двогодишњица погибије полицајца Ивана Ђурђевца

Полицајац Иван Ђурђевац из Зајечара, који је трагично страдао 28. марта 2022. добио је свој мурал у граду на Тимоку. Поводом двогодишњице погибије полицајца Ивана Ђурђевца, мурал је свечано откривен уз присуство породице, родбине, пријатеља и колега покојног Ђурђевца.

Мурал је осликан на једној згради у улици Пана Ђукића, у знак сећања на храброг полицајца који је свој живот дао, како би заштитио животе својих грађана.

Марио Здравковић – начелник Одељења полиције у Полицијској управи Зајечар

„Овај дан обележавамо у знак сећања на нашег младог колегу, Ивана Ђурђевца, припадника Интервентне јединице, који је обављајући свој службени задатак, дао оно највредније што је имао, свој живот. Због тога смо ми, његове колеге, одлучиле да на овој згради преко пута Полицијске управе Зајечар у којој је радио буде осликан мурал са његовим ликом, како би се наши суграђани увек сећали нашег Ивана, храброг, неустрашивог, непоколебљивог, увек спремног за најтеже задатке који су били пред њим. Ивана који је, полицијски посао заволео као дете, уз свог оца, такође полицајца наше Полицијске управе и који је штитећи животе својих суграђана, те ноћи, 28. марта пре две године, хицима из пиштоља свирепо убијен. Желимо да сећање на нашег Ивана никада не избледи и да овај мурал буде својеврстан споменик његовој храбрости, пожртвованости и спремности да испред себе и свог живота стави безбедност грађана и града који је чувао”, истакао је мајор полиције Марио Здравковић, начелник Одељења полиције ПУ Зајечар.

Храброст, племенитост, емпатичност само су неке од особина које је имао Иван. Био је добар син, брат, пријатељ и колега, неко за кога сви имају само речи хвале. Све врлине које су га красиле, чиниле су да Иван буде поштован и цењен међу колегама и старешинама, а нарочито од стране грађана којима је служио. Остаће пример генерацијама полицијских службеника и онима који то желе да буду, како се херојски, пожртвовано и професинално извршавају најсложенији задаци, не жалећи свој живот.

„Свет припада храбрима”: У Зајечару обележена двогодишњица погибије полицајца Ивана Ђурђевца

Иван Ђурђевац трагично је страдао 28. марта 2022. када је на униформисане полицијске службенике који су поступали по пријави грађана, Д. З. испалио два пројектила погодивши полицајца, који је од задобијених повреда преминуо у ЗЦ Зајечар. Непосредно пре доласка патроле, Д. З. је пуцњима из ватреног оружја усмртио комшиницу В. Ђ. (1960). Нападач се након што је пуцао, забарикадирао на таванским просторијама, да би након извесног времена у њима починио самоубиство.

Ђурђевац је био полазник 18. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. У Министарству унутрашњих послова био је запослен од 27. маја 2019. године. Послове полицајца обављао је у Полицијској испостави у Зајечару, а у интервентној патроли радио је од средине 2020. године.

Иван Ђурђевац сахрањен је 31. марта 2022. године, на градском гробљу у Зајечару уз погребне почасти.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб