Тимочка КрајинаБорСветом литургијом и резањем славског колача обележена слава храма у Бору

Светом литургијом и резањем славског колача обележена слава храма у Бору

Света литургија у цркви Светог великомученика Георгија у Бору

Прослава Ђурђевдана, крсне славе храма Светог великомученика Георгија у Бору започета је јуче градском литијом у присуству верника, а данас је настављена Светом литургијом и резањем славског колача.

Литургији поред грађанства, присуствовали су и чланови Градског већа у Бору.

Славу Ђурђевдан честитао је и градоначелник Бора Александар Миликић:

„Свештенству Храма Светог Георгија и свим верницима и суграђанима који данас славе једног од девет великомученика – Светог Ђорђа, упућујем најсрдачније честитке поводом обележавања крсне славе. Желим да овај празник свима донесе здравље, породичну срећу, али и мудрост да заједно одговоримо на изазове нашег времена. Иако кроз векове свачији и ничији, успели смо да останемо своји, да сачувамо и са колена на колено пренесемо традицију, културу, језик. Нека нам Свети Георгије буде узор да можемо да превазиђемо све изазове и победимо онда када је најтеже. Срећна слава свима који славе. На многаја лета!“ поручио је Миликић.

Прослава крсне славе храма Светог великомученика Георгија реализована је у организацији Црквене општине Бор и града Бора.

Град Бор као своју крсну славу обележава 16. новембар – Ђурђиц.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб