Тимочка КрајинаКњажевацСветосавска академија одржана у Књажевцу, студентима уручена новчана помоћ у оквиру конкурса...

Светосавска академија одржана у Књажевцу, студентима уручена новчана помоћ у оквиру конкурса „Будућност Књажевца”

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Општина Књажевац је и ове године наградила једнократном новчаном помоћи талентоване студенте у оквиру Светосавског конкурса „Будућност Књажевца” за школску 2022/2023. годину. Том приликом, председник општине Књажевац Милан Ђокић студентима је на Светосавској академији уручио чекове једнократне новчане помоћи.

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Поводом славе Светог Саве, у Књажевцу је приређена Светосавска академија, на којој су уручене једнократне новчане помоћи талентованим студентима са просечном оценом преко 9,00 у износу од 35.000 динара.

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Светосавску академију „Будућност Књажевца”, у Дому културе у Књажевцу, отворили су Дечији хор „Свети Сава” и чланови Певнице цркве Светог Георгија, који су извели химну Светом Сави.

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Након пригодног програма, чекове за стипендије најбољим студентима уручио је председник општине Књажевац Милан Ђокић. Укупно 32 студента награђена су једнократном новчаном помоћи.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

„Драги Књажевчани, окупио нас је Свети Сава овде, као што вековима нас окупља свуда где год Срби живели. Када млади човек племићке крви, пратећи своју визију и снове, остваривајући своје циљеве, постао је највећи међу свим Србима, постигао је и остварио свој сан. Да ли нам је пласирао само духовни пут или нам је указао како сви ми ако пратимо своје снове, можемо да постигнемо успех. Хвала Богу, Књажевац је пун паметне и интелигентне деце, који ће бити добри студенти, добри стручњаци. Запамтите драга децо и драги студенти, интелигенција и знање и мудрост и таленат без амбиција су као птица без крила, као што је некад рекао Салвадор Дали. Морати имати амбиције, не плашите се да сањате велике снове, али знајте да су снови без циљева, често пут у разочарење. Важно је да се крећете и да остварите своје циљеве. Једног дана када будете остварили своје циљеве, онда се потрудите да будете и срећни. Нека нам Свети Сава и Господ Бог, пре свега вама, драга децо, драги студенти и ђаци, па и ми остали – њихови родитељи и старији, нека нам подари Господ добро здравље, добар и успешан живот, а вама децо, и добру каријеру за коју ћете се морати сами побринути. Срећно”, истакао је, између осталог, Ђокић.

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Поред председника општине Милана Ђокића, присутнима се обратио и протосинђел Захарија.

Захарија Митић – протосинђел

„Свети Сава је у почетку покушао да нађе одговоре кроз литературу, кроз многобројне књиге и списе, али није себи у потпуности дао одговор да ли је човек вечан и да ли је свет вечан и није се задовољио оним што је прочитао. Одлучио је да одређеним начином живота да себи одговор на та питања. Отишао је у Свету Гору, ходио бос, приступио послушању, како би добио одговор на питања. Пре свега и изнад свега прослављамо вредности које је Свети Сава осетио на својој кожи и предао српском роду”, рекао је протосинђел Захарија.

Светосавска академија одржана у Књажевцу

Међу награђеним студентима су и Анђела Милутиновић са Машинског факултета у Нишу и Анђелија Аранђеловић са Филозофског факултета у Нишу.

Анђела Милутиновић – награђена (Машински факултет у Нишу)

„Ово значи да ипак неко мисли на нас и да цени оно што радимо. Прошле године такође сам била добитник ове новчане помоћи локалне самоуправе. Често сам у Књажевцу и волела бих можда једног дана да се вратим овде”, казала је Анђела Милутиновић.

Анђелија Аранђеловић – награђена (Филозофски факултет у Нишу)

„Ово је пре свега велики подстрек и подршка за све оно што смо до сада радили и сада на завршној години некако ми више значи него прошле године, јер сада знам да неко види мој труд. Ја сам студент социјалне политике и социјалног рада који подразумева тај концепт пружања подршке и помоћи и када видим све ово на неком професионалном нивоу, видим колико је то све значајно. Захвална сам свима у моје име и у име мојих колега и драго ми је што ово у Књажевцу постоји и надам се да ће се одржати ова традиција“, рекла је Анђелија Аранђеловић.

Поред свечане академије, у Саоборном храму Светог великомученика Георгија у Књажевцу, у јутарњим сатима одржана је литургија поводом празника Светог Саве.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб