Timočka Timočka
Početna / Vesti / Svetski dan osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom biće obeležen i u Zaječaru
Svetski dan cerebralne paralize

Svetski dan osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom biće obeležen i u Zaječaru

Svetski dan osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom biće obeležen u nedelju, 6. oktobra u prostorijama Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru.

Početak je predviđen za 12 časova.

Svetski dan cerebralne paralize koji se obeležava 6. oktobra sa ciljem podizanja svesti o najčešćem izazivaču invaliditeta kod dece, ove godine će se po prvi put u saradnji sa međunarodnim organizacijama obeležiti i u Srbiji.

U gradovima širom sveta, zelenom bojom biće osvetljeno više od 200 znamenitosti i zgrada u cilju simboličnog pružanja podrške osobama sa cerebralnom paralizom, njihovim familijama i prijateljima. Prateći globalni pokret u Beogradu će istog dana, zelenim svetlom biti osvetljeni most na Adi, skupština Srbije i palata Albanija.

Globalnu kampanju u Srbiji su podržali i realizovali Regionalna alijansa za cerebralnu paralizu, Savez za dečiju i cerebralnu paralizu Beograda, Crveni krst Beograd, Centar za posebno sposobne, a akciji će se pridružiti brojne organizacije, škole, predškolske ustanove, osobe sa inveliditetom i svi drugi kojima je stalo.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 14.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – četvrtak, 14.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 66 novoobrađenih PCR i AG …

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 20. januara u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 20. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica