Свежије и кишовито време, до 22 степена

Киша, кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији свежије и местимично кишовито време. Више кише се очекује у југозападним, јужним, југоисточним и централним крајевима Србије, од 20 до 40 милиметара. На северу Војводине биће променљиво облачно и углавном суво време. Дуваће слаб до умерен северни и североисточни ветар, а на истоку Србије повремено јак источни. Најнижа температура од 11 до 15 степени, а највиша од 17 степени до 22 степена.

У Зајечару променљиво облачно, местимично с кишом. Минимална температура 10, максимална дневна до 15 степени. Дуваће умерен до јак ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно и разведравање. Најнижа температура 9, највиша око 20 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Кардиоваскуларним болесницима и особама са респираторним обољењима се саветује извесна опрезност услед очекиваног утицаја биометеоролошких прилика.

Могући су главобоља, реуматски болови и нерасположење.

Појачан опрез се препоручује у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу 360 минута; на Келебији 180 минута; на Батровцима 120 минута; на Богојеву, Градини и Шиду 60 минута.