Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / ШВС града Зајечара: Донет Закључак о организацији рада установа и јавних предузећа
Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач Град Зајечар

ШВС града Зајечара: Донет Закључак о организацији рада установа и јавних предузећа

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на данашњој одржаној седници донео је Закључак везан за рад установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач Град Зајечар.

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС„, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара”, бр. 15/19 и 17/19), Штаб за ванредне ситуације града Зајечара је на седници одржаној 03.12.2020. године, донео Закључак о организацији рада установа, јавних предузећа и других правних лица чији је оснивач Град Зајечар.

З А К Љ У Ч А К

​I

Почев од 04.12.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у установама, јавним предузећима и другим правним лицима чији је оснивач Град Зајечар, као и у органима Града Зајечара, организовати рад на следећи начин:

  1. ​Омогућити рад од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта и којим радом се не угрожава функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица;
  2. Уколико би радом од куће било отежано функционисање и обављање надлежности напред наведених правних лица, извршити прерасподелу радног времена (сменски рад, наизменични рад по данима и сл.) на тај начин што у радном простору/канцеларијама послодавца не сме боравити истовремено више од два запослена.
  3. Забрањује се окупљање више од два запослена код послодавца у заједничким просторијама, односно ван радног простора/канцеларија, као и одлазак запослених у радне просторе/канцеларије других запослених без прописане заштитне опреме, а све ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

​II

Почев од 04.12.2020. године до стварања повољније епидемиолошке ситуације у спречавању ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 налаже се Центру за социјални рад „Зајечар” у Зајечару да организује пружање услуге “Дневни боравак у Клубу за стара лица” на тај начин што ће просторије напред наведеног Клуба бити затворене за кориснике, а наведена услуга ће се пружати путем телефона или других комуникационих средстава од стране запослених у Клубу.

III

Доношењем овог Закључка престаје да важи Закључак II бр. 87-184/2020 од 21.11.2020. године.

Можда ће Вас занимати

Представници СПС-ЈС започели кампању у Зајечару

Кампању за локалне изборе у Зајечару, на Дан жена – 8. март, започели су представници …

Добровољно давање крви

Акција добровољног давања крви 10. марта у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 10. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница