Тимочка КрајинаЗајечарТехничка школа у Зајечару вицешампион на Регионалном такмичењу у програмирању робота

Техничка школа у Зајечару вицешампион на Регионалном такмичењу у програмирању робота

Техничка школа у Зајечару вицешампион на Регионалном тамичењу у програмирању робота

Зајечарска Техничка школа била је домаћин Регионалног такмичења у програмирању робота за Актив Исток Заједнице машинских школа Србије. Екипа Техничке школе у Зајечару освојила је друго место.

На такмичењу је учествовало девет екипа из Техничке школе у Владичином Хану, Прве техничке школе у Крушевцу, Машинско-електротехничке школе „Гоша” из Смедеревске Паланке и Техничке школе у Зајечару.

После три узбудљиве и неизвесне игре екипа зајечарске Техничке школе „ЗаЛего 1” у саставу Софија Павловић и Марко Миленковић са наставником-ментором Драганом Панићем освојила је друго место и пласман на републички ниво такмичења.

Прво и треће место освојиле су екипе Техничке школе из Владичиног Хана.

Треба истаћи и добар резултат екипе „ЗаЛего 2”, у саставу Тадија Викторовић и Филип Стаменковић чији је ментор био Никола Доброта, а која је освојила четврто место и могући пласман на републички ниво такмичења на основу броја освојених бодова.

Ученице зајечарске Техничке школе Наталија Никодијевић и Миља Цанковић из екипе „ЗаЛего 3” са наставником-ментором Владиславом Јеленковићем освојиле су осмо место, а без обзира на овај пласман девојке су показале да се од њих може очекивати висок пласман наредне године.

„Победницима честитамо и желимо пуно успеха на републичком нивоу такмичења, а свим осталим се захваљујемо на учешћу на такмичењу”, поручили су из Техничке школе у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб