ДруштвоВремеТемпературе у минусу, током дана променљиво облачно

Температуре у минусу, током дана променљиво облачно

Зима, снег

У Србији ујутру веома хладно, са слабим и умереним мразом. Током дана смена сунца и облака. Увече и током ноћи уследиће постепено наоблачење. У уторак ће бити умерено до потпуно облачно местимично са слабим и краткотрајним мешовитим падавинама, кишом и снегом. У среду и четвртак променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала. Дуваће слаб југоисточни ветар, са умереним и појачаним ударима на подручју Баната. Јутарња температура од -10 до 1, а највиша дневна од 1 до 5степени.

У Зајечару променљиво облачно и без падавина. Минимална температура -6, максимална дневна око 1 степен. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и хладно. Најнижа температура -7, највиша до 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биометеоролошка ситуација за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Срчаним болесницима и астматичарима се саветује извесна опрезност.

Могуће су метеоропатске реакције у благој форми.

У саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри, понегде има снега на коловозу. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. На Честобродици видљивост смањена до 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 480 минута; на Шиду и на Градини 180 минута; на Бездану 120 минута; на Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб