Тимочка КрајинаЗајечарТихомир Станић гостује са представом „Иво Андрић – На Дрини ћуприја” у...

Тихомир Станић гостује са представом „Иво Андрић – На Дрини ћуприја” у зајечарском театру 27. јуна

Представа „Иво Андрић – На Дрини ћуприја”

У зајечарском театру у уторак, 27. јуна 2023. године, гостује Тихомир Станић са представом „Иво Андрић – На Дрини ћуприја”. Реч је о монолошком казивању делова овог романа, по избору и у импресивној интерпретацији популарног драмског уметника.

Верни поштовалац и заљубљеник у Андрићев опус, поприлично физички сличан великом писцу, Станић је тумачио његов лик у филмско-телевизијским продукцијама „Знакови” (1995), „Лајање на звезде” (1998), „Жућко” (2012) и „Пролеће на последњем језеру” (2020). Зналачки, са дубоким емотивним доживљајем Андрићеве приповести, ал и са поузданим искуством драмског уметника који зна шта чини ефектну целину сценског чина, Станић је склопио и ангажовано, глумачки брљантно изрекао свој подужи монолог – тачније оригиналан Андрићев текст који је научио напамет.

Представа почиње од 20:00 сати.

Карте по цени од 500 динара могу се купити на билетарници позоришта сваког радног дана од 09:00 до 15:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб