VestiTOC i CEVES organizuju vebinar „Da li smo svi jednaki ili su...

TOC i CEVES organizuju vebinar „Da li smo svi jednaki ili su neki jednakiji od drugih?”

TOC i CEVES: Webinar „Da li smo svi jednaki ili su neki jednakiji od drugih?”

Timočki omladinski centar (TOC) i Centar za visoke ekonomske studije (CEVES) u sredu, 9. decembra organiziju vebinar „Da li smo svi jednaki ili su neki jednakiji od drugih?”.

Cilj vebinara je da skrene pažnju na značaj smanjenja nejednakosti u društvu u kontekstu smanjenja diskriminacije po svim osnovama (socijalnim, ekonomskim i političkim), kao i na značaj promovisanja socijalne, ekonomske i političke inkluzije, te da okupi značajne društvene aktere, institucije i organizacije, ali i mlade i zanteresovane građane i podstakne ih na dijalog o ovoj važnoj temi.

„Želja nam je da prvenstveno sa mladima, ali i predstavnicima institucija i organizacija razgovaramo na ovu važnu temu”, poručuju organizatori.

Teme koje će biti obuhvaćene su: „Zašto su jednake šanse važne za razvoj društva?”, „Koliko je važno osnaživanje devojčica i žena u svim segmentima – politički, ekonomski, obrazovni, medijski?”, „Koji je značaj žensko-ženskog mentorstva za lični i profesionalni razvoj žena?”, „Zašto je bitno raditi na promovisanju socijalne, ekonomske i političke inkluzije bez obzira na druge karakteristike? (starost, pol, rasu, etničku pripadnost, poreklo, religiju, ekonomski ili drugi status)”, „Smanjenje nejednakosti u društvu u kontekstu smanjenja i diskriminacije po svim osnovima (socijalnim, ekonomskim i političkim)” i „Starenje i ciljevi održivog razvoja”.

Moderator vebinara je Miloš Milovanović – producent/prezenter televizije „N1”, a panelisti Svetlana Stefanović – ekspertkinja u polju mentorstva i rodne ravnopravnosti i Brankica Janković – poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Početak vebinara je predviđen za 10:00 sati.

Vebinar „Da li smo svi jednaki ili su neki jednakiji od drugih” realizuje se u okviru projekta „Održivi razvoj za sve” koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na projektu su Fondacija „Ana and Vlade Divac”, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Projekat „Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje platforme za opštedruštveni dijalog među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Ovaj webinar odnosi se na SDG 10 – Smanjenje nejednakosti.

Više o vebinaru i samoj prijavi možete pogledati na ovom linku.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,102PratilacaLajkuj
4,148PratilacaZaprati
1,240PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx