ДруштвоТоком међународне акције, полиција у Србији открила више од 36 хиљада прекршаја

Током међународне акције, полиција у Србији открила више од 36 хиљада прекршаја

Саобраћајна полиција

Припадници саобраћајне полиције у Србији открили су више од 36.000 прекршаја прекорачења брзине током седмодневне међународне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена у оквиру организације ROADPOL (европска мрежа саобраћајних полиција).

Од наведеног броја, око 5.900 прекршаја прекорачења брзине откривено је и санкционисано у зонама пешачких прелаза, где су вршене мере појачане контроле у циљу заштите пешака.

Брзина је контролисана и на 342 локације широм земље, које су Управи саобраћајне полиције предложене од стране грађана.

У склопу ове међународне акције, 1. маја 2024. реализована је акција под називом „Speed marathon“, када је брзина контролисана свим расположивим уређајима непрекидно током 24 часа. Више од 700 полицијских службеника контролисало је брзину на око 1.000 контролних тачака, а за свега један дан откривено је више од 7.500 прекршаја прекорачења брзине.

Припадници саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле, у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб