Топло, повремено уз умерену облачност, до 20 степени

Град Зајечар

У Србији претежно сунчано и натпросечно топло, повремено уз умерену облачност. Дуваће слаб и умерен југозападни и јужни ветар, на северу Војводине, као и на планинама повремено и јак. Најнижа температура од -1 до 9, а највиша од 18 до 20 степени.

До краја ове седмице натпросечно топло. У петак и за викенд ветровито, дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар, који ће у недељу, 11. фебруара, на југу Баната, као и у планинским пределима повремено достизати ударе и олујне јачине. У петак мало и умерено облачно. Затим до краја периода умерено до потпуно облачно.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 4, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра ведро и сунчано. Најнижа температура -3, највиша до 20 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Задржава се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима, као и асматичарима у јутарњим сатима.

Могуће су метеоропатске реакције у виду умора и поспаности.

Препоручује се боравак на отвореном, уз адекватно одевање.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 600 минута; на Богојеву 480 минута; на Бездану 420 минута; на Хоргошу и на Шиду 240 минута; на Келебији 180 минута и на Градини 120 минута.