Timočka KrajinaBoljevacTreća akcija „Posadi svoj hlad”

Treća akcija „Posadi svoj hlad”

Treća akcija „Posadi svoj hlad”

Treća akcija sadnje „Posadi svoj hlad”, biće održana u 100 gradova i opština Republike Srbije. Među opštinama i gradovima gde će biti realizovana ova akcija su Zaječar, Bor i Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Sokobanja.

I ove jeseni društveno odgovorne kompanije i fondacije obezbeđuju sadnice koje građani besplatno mogu da preuzmu i posade sa članovima svoje porodice.

Cilj je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina. Krajem novembra meseca biće objavljeno na sajtu posadisvojhlad.rs i lokalnim portalima datum, tačno vreme i lokacija na svim mestima za podelu besplatnih sadnica.

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu. Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju, a žele da posade Svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju.

Određeni broj sadnica opštinska uprava odmah po prijemu prosleđuju školama i vrtićima svoje opštine da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća.

Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju.

SPISAK GRADOVA I OPŠTINA – JESENJA AKCIJA

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,106PratilacaLajkuj
4,157PratilacaZaprati
1,246PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx