Timočka KrajinaBorTribina „Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?” 19. oktobra

Tribina „Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?” 19. oktobra

Tribina „Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?”

Javna tribina „Kako unaprediti položaj biciklista u Boru?” biće održana u Medija centru Bor (Kralja Petra I 23, Tržni centar „Kocka”), u sredu (19.10.2022. godine) sa početkom u 17:00 časova.

Na tribini će biti predstavljena prva GIS platforma za bicikliste u regionu (www.bicibor.rs) i model za unapređenje bezbednosti biciklista na teritoriji grada Bora.

Prisutni na tribini dobiće primerak edukativne brošure „Kreći se održivo – Bor na dva točka”, najavljuju iz Udruženja „Sigurne staze”.

Na tribini će biti predstavljene i inicijative ovog Udruženja, koje su upućene Gradskoj upravi u Boru:

1. Inicijativa da grad Bor dobije biciklističku ifrastrukturu;

2. Inicijativa da Bor dobije Plan održive urbane mobilnosti;

3. Inicijativa da se izmene Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja;

Pored inicijativa biće predstavljeni i rezultati istraživanja „Analiza stavova građana Bora o bezbednom učešću biciklista u saobraćaju na teritoriji grada Bora, sa ocenom stanja bezbednosti”.

Projekat je podržan od strane „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT”. AKT je projekat Vlade Švajcerske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. AKT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,187PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub