Трибина „Разбијање митова у ИТ индустрији“ у зајечарској библиотеци 24. априла

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Матична библиотека „Светозар Марковић“ у Зајечару организује трибину „Дигиталне буне“, формиране од стручног тима програмерске фирме „NextBlink“, под називом „Разбијање митова у ИТ индустрији“.

„NextBlink“ је канадско-српска компанија са седиштем у Тимочкој Крајини. Дуги низ година помаже својим клијентима да унапреде пословање. Ова компанија ствара ИТ решења која унапређују пословне процесе, штеде ресурсе и значајно подижу ефикасност у раду. Стратешки је сарадник Факултета организационих наука. Између осталог, успешно је реализовала пројекте у области канадског здравства, као и у домену онлајн-куповине, пратећи последње трендове у раду са модерним технологијама.

Жеља и намера запослених у „NextBlink“-у јесте да се унапреди информатичка писменост и предузетништво у Тимочкој Крајини. „Дигитална буна“ је иницијатива за покретање Регионалног стартап центра у Зајечару.

На иницијативу „Дигиталне буне“, а у организацији Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар, биће одржана трибина под називом „Разбијање митова у ИТ индустрији“. Трибина је намењена ученицима Гимназије и Техничке школе ИТ смера, као и свим заинтересованима за тему.

Трибина ће бити одржана у читалишту зајечарске библиотеке у среду 24. априла 2024. а почетак је од 17:00 сати.

Учесници:

– UI/UX Designer (Марко Станојев);

– Business Analyst (Владимир Станојевић);

– Quality Assurance – QA Tester (Ана Огњановић);

– Team Lead, Full Stack Developer (Немања Матић);

– Project Manager (Стефан Костић).