ВестиТрибина у Историјском архиву „Тимочка Крајина” у Зајечару 8. јула

Трибина у Историјском архиву „Тимочка Крајина” у Зајечару 8. јула

Историјски архив „Тимочка Крајина” Зајечар: Трибина „Национална идеја Срба Војводине и присаједињење Краљевини Србији 1918. године”

Историјски архив „Тимочка крајина” Зајечар у сарадњи са Архивом Војводине организује трибину под називом „Национална идеја Срба Војводине и присаједињење Краљевини Србији 1918. године”. Трибина ће бити одржана у галерији Историјског архива у Зајечару у четвртак, 8. јула 2021. године.

Како се развијала национална идеја српског народа у Војводини уочи Првог светског рата, које су институције чувале национални и културни идентитет војвођанских Срба, који су елементи културног прожимања између сународника северно и јужно од Саве и Дунава и како се одвијао процес уједињења са Краљевином Србијом, само су неке од тема о којима ће бити речи на предавању.

Предавање на трибини одржаће проф. др Саша Марковић.

Почетак трибине заказан је у 12:00 часова.

Трибина се одржава у оквиру представљања монографије „Од присаједињења до прекрајања, Војводина у Краљевини СХС/Југославији 1918–1941”. Аутор монографије је проф. др Саша Марковић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб