VestiTribina „Žene žive i na selu” danas u Gamzigradu

Tribina „Žene žive i na selu” danas u Gamzigradu

Gamzigrad — Dom kulture

U okviru nacionalne kampanje „Žene žive i na selu” u Gamzigradu danas će biti organizovana tribina koja ima za cilj osnaživanje žena u ruralnim sredinama. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Cilj tribine je podizanje svesti šire javnosti o tome da žene žive i na selu, i da zavređuju jednaku pažnju, podršku i šanse kao i žene iz urbanijih sredina. Takođe, važna stavka ovog projekta je i motivisanje žena iz ruralnih sredina da redovnije odlaze na preventivne zdravstvene preglede, kroz konstruktivne razgovore sa lekarima i specijalistima iz različitih oblasti sa akcentom na očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja žena i promovisanje rađanja i materinstva.

Tribina je zakazana za 12 sati, a biće održana u Domu kulture u Gamzigradu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub