ВестиТропски дан, упаљен црвени метео аларм

Тропски дан, упаљен црвени метео аларм

Због тропске врућине ће у већем делу Србије на снази бити црвено метео упозорење. У најтоплијем делу дана очекујемо до 39 степени.

Град Зајечар – Чесма на центру

Због тропске врућине ће у већем делу Србије на снази бити црвено метео упозорење. Данас претежно сунчано и веома топло, средином дана и послеподне уз локални развој облачности у брдско-планинским пределима јужне и источне Србије понегде са краткотрајном кишом или пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни. Најнижа температура од 17 до 25, а највиша од 35 до 39 степени.

У Зајечару и данас сунчано и тропски топло. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Минимална температура 20, максимална дневна око 39 степени. У четвртак сунчано и топлије. Најнижа температура 21, највиша до 40 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекује се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на хроничне болеснике.

Посебна опрезност саветује се особама са срчаним и психичким тегобама.

Главобоља и осећај малаксалости су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се смањење физичких напора у најтоплијем делу дана и адекватна заштита од УВ зрачења.

АМСС

У Србији је овог јутра нешто умеренији интензитет саобраћаја, повремено појачан на путевима који воде ка Северној Македонији, Бугарској, Црној Гори и Босни.

Како наводи Ауто-мото савез Србије (АМСС), возачи током дана могу очекивати праве летње услове вожње јер метеоролози најављују температуре изнад 35 степени.

С обзиром да је туристичка сезона у току и да су у питању дужа путовања, препорука возачима је да користе раније јутарње или касније поподневне сате.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним рампама нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима наших граничних прелаза.

На теретним терминалима, на излазу из земље, на граничном прелазу Хоргош чека се 90 минута, а на Келебији 120 минута. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб