ДруштвоВремеТропски топло, упаљен црвени метео аларм

Тропски топло, упаљен црвени метео аларм

Општина Сокобања – Људи шетају

У већем делу Србије тропски топло, понегде променљиво облачно са сунчаним интервалима. Локална појава краткотрајне кише и пљускова са грмљавином очекује се местимично од средине дана. Ветар током јутра слаб, а касније у току дана умерен, повремено и јак северозападни. Најнижа температура од 20 до 33, а највиша од 35 до 40 степени.

У Зајечару ведро и сунчано. Дуваће умерен ветар, западног правца. Минимална температура 21, максимална дневна око 39 степени. Сутра сунчано и веома топло. Најнижа температура 18, највиша до 39 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима.

Неопходна је адекватна заштита од UV зрачења јер је UV индекс у домену веома високих вредности.

Учесницима у саобраћају се препоручује концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују повољни услови за вожњу и повећан интезитет саобраћаја.

Због изузетно топлог времена, за дужа путовања бирајте јутро или касније поподневне сате. Велике врућине представљају ризик по безбедну вожњу, јер брже доводе до умора и исцрпљености, а умор је узрочник сваке треће саобраћајне незгоде на путевима.

Грађевинска сезона која је у пуном јеку захтева већу опрезност за време вожње и више стпљења уколико на некој деоници дође до успорене вожње или се створи колона због радова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила. Веће гужве очекују се у поподневним сатима на фреквентнијим путним правцима.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Хоргошу на улазу 60 минута, на граничном прелазу Прешево на излазу из Србије 120 минута, на граничном прелазу Гостун на излазу и улазу 30 минута, на граничном прелазу Батровци на улазу 60 минута, на Градини на излазу 120 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб