Timočka KrajinaBorU Boru dodeljeni ugovori za tri aktivne mere zapošljavanja, samozapošljavanje, stručnu praksu...

U Boru dodeljeni ugovori za tri aktivne mere zapošljavanja, samozapošljavanje, stručnu praksu i poslodavce

Foto: Grad Bor

Grad Bor nastavlja sa programom finansiranja LAP, pa su tim povodom u Gradskoj upravi u Boru dodeljeni su ugovori za tri aktivne mere zapošljavanja, samozapošljavanje, stručnu praksu i poslodavce za otvaranje novih radnih mesta iz kategorije teže zapošljivih lica.

Sve mere finansira grad Bor koji je za te namene iz gradskog budžeta ove godine izdvojio 48,5 miliona dinara. Kroz ove programa zapošljavanja koje subvencioniše grad Bor, ove godine biće radno angažovano 260 lica.

„To je naš uspeh i nastavićemo naredne godine sa ovim programima i na ovaj isti način stimulisati one koji nisu u oblasti rudarstva, a kojima treba pomoć grada Bora za zapošljavanje”, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Za mere samozapošljavanja lokalna samouprava je izdvojila 2,1 milion dinara za sedam novih preduzetnika, dok je za stručnu praksu izdvojeno 7,5 milona dinara za angažovanje 30 mladih ljudi u javnom sektoru.

„Sredstava ima za još 12 novootvorenih radnih mesta, a zainteresovani mogu da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na ovu subvenciju do 30. novembra”, kaže Lidija Načić, direktorka NSZ u Boru.

Dodeljeno je 35 ugovora, sedam za samozapošljavanje (već je isplaćeno po 300 hiljada), sedam za stručnu praksu, a kod 18 poslodavaca zapošljen je 21 radnik.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub