Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / У Бору два нова случаја корона вируса, укупно 13 позитивних
Конференција за медије у Бору — COVID-19
Фото: bor.rs

У Бору два нова случаја корона вируса, укупно 13 позитивних

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација, забележена су два нова случаја вируса корона, што значи да је на данашњи дан у Бору укупно 13 особа позитивних на вирус COVID-19.

„Од три позитивна резултата која су пристигла, две особе су са територије нашег града и ти пацијенти су већ на терапији, са благом клиничком сликом. Трећа особа је са територије другог града, али је тестирана у Бору. На основу тренутних резултата, можемо да кажемо да је ситуација у граду стабилна, али узевши у обзир тенденцију раста оболелих у градовима у окружењу и са циљем превентивног деловања, ми ћемо упутити захтев Заводу за јавно здравље ’Тимок’ да појачамо мере заштите”, изјавила је др Весна Радосављевић, директор Дома здравља у Бору.

Како је речено на конференцији за медије, епидемиолошка слика у Бору је повољна, а у зависности од броја нових случајева разматраће се и увођење ванредне ситуације.

„Треба одговорно сагледати чињенице на терену. Чекамо велики број резултата наших суграђана који су тестирани у претходном периоду и на основу тога ћемо разматрати увођење ванредне ситуације у граду. Од сутра на снагу ступају нове мере и сигуран сам да ћето на неки начин спречити ширење вируса, а град ће активно контролисати спровођење ових мера”, рекао је на данашњој конференцији градоначелник Бора, Александар Миликић.

Он је додао да је на састанку представника Борског и Зајечарског округа разматрана набавка PCR апарата за тестирање грађана са територије ова два округа.

„У наредном периоду припремићемо документацију и одлуке како бисмо куповином PCR апарата убрзали тестирање и пристизање резултата”, закључио је Миликић.

Можда ће Вас занимати

Рајачка народна школа здравља: "Имунитет стада" — COVID-19

Рајачка народна школа здравља: Да ли ће пастири остати без стада?

Јучерашњи извештај о епидемиолошкој ситуацији и развоју епидемије вируса COVID-19 у Србији, говори да се …

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Рајачка народна школа здравља: Три господарице живота

Данима очекујемо да Кризни штаб донесе неку нову одлуку, ефикаснију, која би спречила даље напредовање …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница