Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / U Boru obeležen Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda

U Boru obeležen Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda

U sklopu projekta „Bezbednost dece u saobraćaju na teritoriji grada Bora” održana je panel diskusija u organizaciji Doma omladine i „Sigurnih staza” u Boru posvećena žrtvama saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada Bora.

Panel je otvorila Danica Nedeljković izloživši zašto je ovaj događaj bitan za Dom omladine u Boru jer svaki treći učesnik u saobraćaju koji smrtno strada je mlađi od 25 godina.

Na panelu su prezentovani i statistički podaci koji se odnose na problem bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Bora. Naime, u periodu od 2014. do 2018. god. na teritoriji grada Bora registrovano je 675 saobraćajnih nezgoda u kojima je 424 lica pretrpelo teže/lakše telesne povrede, dok je 16 lica izgubilo život.

Na panelu je govorio Igor Velić, master inž. saobraćaja koji je svoje stručno znanje, stečeno dobrim delom kroz svakodnevnu praksu, kao i svoja iskustva, izneo prisutnima, upoznavši ih sa brojnim izazovima i problemima sa kojima se svi učesnici u saobraćaju svakodnevno susreću.

Velić je naglasio da je gradu potreban sistemski pristup u rešanju problema saobraćaja i da je neophpodna lokalna strategija za bezbednost saobraćaja, kao i katastar saobraćajne signalizacije, plan održive urbane mobilnosti itd.

Diskusija je bila multimedijalnog karaktera gde su se preko video priloga prisutni upoznali sa uzrocima saobraćajnih nezgoda i gde je sa stručnog stanovišta objašnjen značaj korišćenja dečijih auto-sedišta i sigurnosnih pojaseva, posledice vožnje u alkoholisanom stanju, rizik koji stvara korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje, uticaj brzine i agresivne vožnje na nastanak saobraćajne nezgode itd.

Akciji se pridružila i Mašinsko-eletrotehnička škola u Boru koja je u sklopu projekta organizovala dve panel diskusije posvećene bezbednosti mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora.

Više o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Zaječara i o uzrocima i posledicama saobraćajnih nezgoda možete pročitati na ovom linku gde se nalaze stručni tekstovi našeg saradnika Igora Velića.

Možda će Vas zanimati

Zaječarski bodibilderi uspešni i na Kupu Vojvodine

Prethodnog vikenda održan je Kup Vojvodine, a zaječarski bodibilderi zabeležili su ponovo uspehe i vratili …

Korona virus — COVID-19

U Zaječaru još 5 pozitivnih lica na korona virus, preminule dve osobe

Na osnovu 32 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica