Тимочка Тимочка
Почетна / Тимочка Крајина / Бор / У Бору обележен Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода

У Бору обележен Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода

У склопу пројекта „Безбедност деце у саобраћају на територији града Бора” одржана је панел дискусија у организацији Дома омладине и „Сигурних стаза” у Бору посвећена жртвама саобраћајних незгода на територији града Бора.

Панел је отворила Даница Недељковић изложивши зашто је овај догађај битан за Дом омладине у Бору јер сваки трећи учесник у саобраћају који смртно страда је млађи од 25 година.

На панелу су презентовани и статистички подаци који се односе на проблем безбедности саобраћаја на територији града Бора. Наиме, у периоду од 2014. до 2018. год. на територији града Бора регистровано је 675 саобраћајних незгода у којима је 424 лица претрпело теже/лакше телесне повреде, док је 16 лица изгубило живот.

На панелу је говорио Игор Велић, мастер инж. саобраћаја који је своје стручно знање, стечено добрим делом кроз свакодневну праксу, као и своја искуства, изнео присутнима, упознавши их са бројним изазовима и проблемима са којима се сви учесници у саобраћају свакодневно сусрећу.

Велић је нагласио да је граду потребан системски приступ у решању проблема саобраћаја и да је неопхподна локална стратегија за безбедност саобраћаја, као и катастар саобраћајне сигнализације, план одрживе урбане мобилности итд.

Дискусија је била мултимедијалног карактера где су се преко видео прилога присутни упознали са узроцима саобраћајних незгода и где је са стручног становишта објашњен значај коришћења дечијих ауто-седишта и сигурносних појасева, последице вожње у алкохолисаном стању, ризик који ствара коришћење мобилног телефона током вожње, утицај брзине и агресивне вожње на настанак саобраћајне незгоде итд.

Акцији се придружила и Машинско-елетротехничка школа у Бору која је у склопу пројекта организовала две панел дискусије посвећене безбедности младих лица у саобраћају на територији града Бора.

Више о стању безбедности саобраћаја на територији града Зајечара и о узроцима и последицама саобраћајних незгода можете прочитати на овом линку где се налазе стручни текстови нашег сарадника Игора Велића.

Можда ће Вас занимати

Данас је Свети Јован Златоусти

Српска православна црква и њени верници данас обележавају празник посвећен Светом Јовану Златоустом, великом светитељу …

Тимочки Зодијак

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 26. новембар 2020.

Помало незгодан дан са енергијом која доноси нестрпљивост, успут и многе грешке у корацима уколико …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница