Timočka KrajinaBorU Boru održana 29. sednice Gradskog veća: Uvećanje budžeta za 15 miliona...

U Boru održana 29. sednice Gradskog veća: Uvećanje budžeta za 15 miliona dinara

29. sednica Gradskog veća grada Bora

Na dnevnom redu 29. sednice Gradskog veća u Boru usvojena su tri predloga zaključka o kojima će biti sprovedena javna rasprava.

Zaključkom o sprovođenju javne rasprave o trećem rebalansu gradskog budžeta za ovu godinu, predviđeno je uvećanje budžeta za 0,26 odsto, odnosno za 15 miliona dinara.

29. sednica Gradskog veća grada Bora

Jedan od razloga za izradu rebalansa je revidiranje predmera i predračuna za investiciono održavanje tri osnovne škole u Boru, „Sveti Sava”, „Vidovdan” i „Branko Radičević”.

Zorana Gajić – načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke u Boru

„S obzirom da je nabavka već bila u planu ista je bila i pokrenuta, ugovor zaključen, ali izvođač radova nije pristupio poslu, zbog čega je došlo do raskida ugovora. Nakon toga, zbog svih povećanja cena građevinskog materijala na tržištu revidirali predmet i predračun i pristupljeno je izradi rebalansa budžeta”, objasnila je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Javna rasprava o trećem rebalansu budžeta trajaće od 2. do 16. decembra, a okrugli sto biće održan 13. decembra 2022.

Usvojeni su i predlozi odluka o sprovođenju javne rasprave o pristupanju izradi Prostornog plana grada Bora i dopuni plana detaljne regulacije groblja u Boru, kojim bi bila predviđena parcela za izgradnju crkve na borskom groblju.

Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora

„Osnovna izmena ovog plana jeste izgradnja crkve na gradskom groblju. Uz zahtev JKP ’3. oktobar’ sa Pravoslavnom crkvom stigao je predlog da se izgradi crkva za potrebe verosluženja, a da bismo to sproveli otvaramo javnu raspravu po tom pitanju. Ono što je jako bitno, jeste da ćemo u budžet za narednu godinu predvideti finansijska sredstva za izgradnju tog objekta. To je prvi objekat u nizu koji će Grad Bor zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom u narednom periodu izgraditi”, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

29. sednica Gradskog veća grada Bora

Za izgradnju ovog verskog objekta u lokalnom budžetu za narednu godinu planirano je nešto manje do pet miliona dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub