Timočka KrajinaBorU Boru održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

U Boru održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

1. sednica Gradskog veća grada Bora

U Boru je održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu, a članovi Gradskog veća usvojili su sve predloge odluka koje su se našle na dnevnom redu.

Takođe, podeljeni su resori kojima će se baviti pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Marić zadužen je za praćenje rada Gradske uprave, mesnih zajednica i privrednih i društvenih delatnosti; pomoćnik Gojko Džaković biće za oblast zdravstva i rad javnih preduzeća; pomoćnik Boban Stojanović zadužen je za turizam, javne usluge i kulturu.

Član Gradskog veća Igor Janković zadužen je za razvoj infrastrukture; član Gradskog veća Marko Nikolić biće za omladinu i verske zajednice; Srećko Zdravković za projekte i ekologiju; Milan Stojanović za prosvetu i demografski razvoj; Milena Stanojković Kožović za oblast kulture i informisanja; Tamara Paunović za socijalna pitanja i rodnu ravnopravnost; Danijel Aleksić za vanredne situacije i saobraćaj; Dejan Dulović za sport i Nenad Kračunović za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poručio je da će on, zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević, kao i izabrani članovi veća i pomoćnici gradonačelnika biti tu za građane kako bi rešili sve probleme.

„Kako bi u naredne četiri godine još brže, efikasnije i kvalitetnije radili na razvoju i unapređenju i sela i grada, oformili smo tim u kome će, pored gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, biti i tri pomoćnika gradonačelnika i devet članova Gradskog veća. Već na prvom zajedničkom sastanku, dogovorili smo zaduženja za određene oblasti iz nadležnosti grada. To je tim koji će u narednom periodu potpuno odgovorno biti na usluzi svim našim sugrađanima i u gradu i u selima, voditi računa o boljem i efikasnijem radu javnog sektora i izvršavati sve naloge zakonodavne vlasti, tj. Skupštine grada. Zajednički zadatak celog tima je da nastavimo da investiramo u nove kapitalne projekte za razvoj grada i sela. Nastavljamo da radimo i gradimo naš Bor”, istakao je Milikić.

Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević rekao je da će uraditi sve za dobrobit sela i grada, zajedno sa ostalim članovima Gradskog veća i pomoćnicima.

„Imamo svi ogromne obaveze i siguran sam da ćemo svi zajedno kao tim napraviti dobru priču”, kazao je Janošević.

Na ovoj prvoj sednici Gradskog veća u Boru usvojena je Odluka o izmeni Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi. Članovi veća usvojili su Odluku o imenovanju Stručnog tima za realizaciju projekta nove toplane, kao i Odluku o imenovanju članova komisije za realizaciju projekta povećanja energetske efikasnosti porodičnih kuća.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić podsetio je da će svake subote biti organizovan prijem građana u Gradskoj upravi, a takođe objavio je i javno brojeve telefona svih čelnih ljudi u Gradskoj upravi, kako bi problemi građana bili što pre rešavani. Milikić je ovom prilikom zamolio sugrađane da brojeve telefona ne zloupotrebljavaju.

 • Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora 060/27-27-000;
 • Milivoje Janošević – zamenik gradonačelnika Bora 060/27-27-001;
 • Boban Stojanović – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-002;
 • Nikola Marić – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-040;
 • Gojko Džaković – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-049;
 • Milena Stanojković Kožović – članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i informisanja 060/27-27-004;
 • Igor Janković – član Gradskog veća zadužen za razvoj infrastrukture grada 060/27-27-006;
 • Tamara Paunović – članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja i rodnu ravnopravnost 060/27-27-007;
 • Marko Nikolić – član Gradskog veća zadužen za omladinu i verske zajednice 060/27-27-009;
 • Nenad Kračunović – član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja 060/27-27-011;
 • Dejan Dulović – član Gradskog veća zadužen za sport 060/27-27-012;
 • Danijel Aleksić – član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije i saobraćaj 060/27-27-013;
 • Srećko Zdravković – član Gradskog veća zadužen za projekte i ekologiju 060/27-27-015;
 • Milan Stojanović – član Gradskog veća zadužen za prosvetu i demografski razvoj 060/27-27-055.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,193PratilacaLajkuj
4,182PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub