Timočka KrajinaBorU Boru održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

U Boru održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

1. sednica Gradskog veća grada Bora

U Boru je održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu, a članovi Gradskog veća usvojili su sve predloge odluka koje su se našle na dnevnom redu.

Takođe, podeljeni su resori kojima će se baviti pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Pomoćnik gradonačelnika Nikola Marić zadužen je za praćenje rada Gradske uprave, mesnih zajednica i privrednih i društvenih delatnosti; pomoćnik Gojko Džaković biće za oblast zdravstva i rad javnih preduzeća; pomoćnik Boban Stojanović zadužen je za turizam, javne usluge i kulturu.

Član Gradskog veća Igor Janković zadužen je za razvoj infrastrukture; član Gradskog veća Marko Nikolić biće za omladinu i verske zajednice; Srećko Zdravković za projekte i ekologiju; Milan Stojanović za prosvetu i demografski razvoj; Milena Stanojković Kožović za oblast kulture i informisanja; Tamara Paunović za socijalna pitanja i rodnu ravnopravnost; Danijel Aleksić za vanredne situacije i saobraćaj; Dejan Dulović za sport i Nenad Kračunović za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poručio je da će on, zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević, kao i izabrani članovi veća i pomoćnici gradonačelnika biti tu za građane kako bi rešili sve probleme.

„Kako bi u naredne četiri godine još brže, efikasnije i kvalitetnije radili na razvoju i unapređenju i sela i grada, oformili smo tim u kome će, pored gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, biti i tri pomoćnika gradonačelnika i devet članova Gradskog veća. Već na prvom zajedničkom sastanku, dogovorili smo zaduženja za određene oblasti iz nadležnosti grada. To je tim koji će u narednom periodu potpuno odgovorno biti na usluzi svim našim sugrađanima i u gradu i u selima, voditi računa o boljem i efikasnijem radu javnog sektora i izvršavati sve naloge zakonodavne vlasti, tj. Skupštine grada. Zajednički zadatak celog tima je da nastavimo da investiramo u nove kapitalne projekte za razvoj grada i sela. Nastavljamo da radimo i gradimo naš Bor”, istakao je Milikić.

Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević rekao je da će uraditi sve za dobrobit sela i grada, zajedno sa ostalim članovima Gradskog veća i pomoćnicima.

„Imamo svi ogromne obaveze i siguran sam da ćemo svi zajedno kao tim napraviti dobru priču”, kazao je Janošević.

Na ovoj prvoj sednici Gradskog veća u Boru usvojena je Odluka o izmeni Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi. Članovi veća usvojili su Odluku o imenovanju Stručnog tima za realizaciju projekta nove toplane, kao i Odluku o imenovanju članova komisije za realizaciju projekta povećanja energetske efikasnosti porodičnih kuća.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić podsetio je da će svake subote biti organizovan prijem građana u Gradskoj upravi, a takođe objavio je i javno brojeve telefona svih čelnih ljudi u Gradskoj upravi, kako bi problemi građana bili što pre rešavani. Milikić je ovom prilikom zamolio sugrađane da brojeve telefona ne zloupotrebljavaju.

 • Aleksandar Milikić – gradonačelnik Bora 060/27-27-000;
 • Milivoje Janošević – zamenik gradonačelnika Bora 060/27-27-001;
 • Boban Stojanović – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-002;
 • Nikola Marić – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-040;
 • Gojko Džaković – pomoćnik gradonačelnika Bora 060/27-27-049;
 • Milena Stanojković Kožović – članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i informisanja 060/27-27-004;
 • Igor Janković – član Gradskog veća zadužen za razvoj infrastrukture grada 060/27-27-006;
 • Tamara Paunović – članica Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja i rodnu ravnopravnost 060/27-27-007;
 • Marko Nikolić – član Gradskog veća zadužen za omladinu i verske zajednice 060/27-27-009;
 • Nenad Kračunović – član Gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja 060/27-27-011;
 • Dejan Dulović – član Gradskog veća zadužen za sport 060/27-27-012;
 • Danijel Aleksić – član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije i saobraćaj 060/27-27-013;
 • Srećko Zdravković – član Gradskog veća zadužen za projekte i ekologiju 060/27-27-015;
 • Milan Stojanović – član Gradskog veća zadužen za prosvetu i demografski razvoj 060/27-27-055.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,880PratilacaLajkuj
4,046PratilacaZaprati
1,237PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx