Timočka KrajinaBorU Boru počeli sastanci sa fokus grupama o kreiranju budžeta za narednu...

U Boru počeli sastanci sa fokus grupama o kreiranju budžeta za narednu godinu

U Boru počeli sastanci sa fokus grupama o kreiranju budžeta za 2023. godinu

Nakon obilaska seoskih i gradskih mesnih zajednica u Boru, nastavljaju se razgovori sa građanima o kreiranju budžeta za narednu godinu.

Ovog puta sa ciljnim fokus grupama šta je neophodno uraditi, dodati ili promeniti kako bi grad bio funkcionalniji i u rukama svakog sugrađanina.

Tema prvog dana sastanka sa fokus grupama su urbanizam, stanovanje, prostorno planiranje i sastanak sa komunalnim preduzećima. Pre svega, Grad Bor u nekom narednom periodu očekuje mnogo izazova koji se tiču infrastrukture.

„Na ovaj način želeli smo da čujemo i od stručnih lica šta je to što je potrebno da se unapredi u narednom periodu kako bi građani imali bolju uslugu i koliko je novca neophodno opredeliti iz lokalnog budžeta kako bi se unapredila komunalna infrastruktura”, istakao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika.

U fokusu je bila atmosferska kanalizacija, grejanje, vodovod, uređenje saobraćajnica i ono što je možda i najveći izazov za Grad Bor a to je izgradnja novih stambenih naselja.

Marić dodaje da će proširenje rudarskih aktivnosti i širenje rudnika, u narednom periodu, biti ozbiljan izazov za grad, jer to povlači sa sobom i izgradnju novih stambenih naselja kao i unapređenje infrastrukture u istim. Takođe, sa socijalnog aspekta mora se razmišljati i o Boranima koji neće biti u mogućnosti da kupe stanove ili parcele. Obaveza grada Bora je da tim porodicama omogući mesto gde će moći nesmetano da žive.

„Fokus grupe su izuzetno važne, jer se na ovakav način čuje glas ljudi koji ovde živi, a koji se indirektno bave uređenjem grada, izgradnjom, projektovanjem i planiranjem. Takođe, sa druge strane ovakav vid razgovora je vrlo značajan i za javni sektor kako bi se pravili planovi i formirao budžet”, istakao je Branimir Živanović, arhitekta.

Bilo je reči i o projektima kao što je projekat „Čista Srbija” po osnovu kog će se menjati vodovodna i toplovodna mreža u gradu.

Predstavnici javnih preduzeća koja funkcionišu u gradu Boru kao najveći problem u radu istakli su nedostatak radne snage.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,112PratilacaLajkuj
4,150PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx