Тимочка КрајинаКњажевацУ долини Минићевске реке отпочела садња садница у склопу пројекта „Заједничке мере...

У долини Минићевске реке отпочела садња садница у склопу пројекта „Заједничке мере за зелену инфраструктуру”

У долини Минићевске реке отпочела садња садница у склопу пројекта „Заједничке мере за зелену инфраструктуру”
Фото: Општина Књажевац

У долини Минићевске реке отпочела је садња садница у склопу пројекта „Заједничке мере за зелену инфраструктуру” који реализује општина Књажевац са општином Рила из Бугарске.

„Данас почињемо са завршним и са најбитнијим активностима на реализацији пројекта ’Заједничке мере за зелену инфраструктуру’ који реализујемо заједно са општином Рила из Бугарске. Реч је о прекограничном пројекту који је финансиран средствима из Европске уније. Данас крећемо са пошумљавањем две парцеле у оквиру и поред Минићевске и Јелашничке реке. У наредним данима крећемо и са чишћењем других водотокова који су тема пројекта. То је још седам водотокова поред ова два које радимо у Минићеву и Јелашници. Овај пројекат је дао поприлично добре резултате – са једне стране, набавили смо опрему и механизацију за наше Јавно комунално предузеће, а са друге стране, урадићемо водотокове другог реда који су у надлежности локалне самоуправе”, рекао је Бранислав Јосифовић, члан Привременог органа општине Књажевац.

У наредном периоду локални потоци и притоке Тимока биће очишћени, а уз нове засађене врсте дрвеца лепши и безбеднији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб