Тимочка КрајинаБорУ Доњој Белој Реци одржана завршна смотра 60. манифестације „Сусрети села“

У Доњој Белој Реци одржана завршна смотра 60. манифестације „Сусрети села“

Завршна смотра 60. манифестације „Сусрети села“ у Доњој Белој Реци
Фото: Град Бор

Манифестација “Сусрети села” одржана је по 60. пут у селу Доња Бела Река.

Манифестација је званично отворена свечаним дефилеом од школе до етно ресторана „Ластино гнездо“, где је програм настављен наступом културно уметничких друштава из 11 борских села.

Овогодишња завршна смотра била је ревијалног карактера.

У маестралној игри чувара традиције, посетиоци су имали прилике да у једном дану кроз песму, игру и обичаје, осете традицију и културу овог дела Србије.

„Право је задовољство присуствовати овако лепој и традиционалној манифестацији. Мало је манифестација у културном календару града које се могу похвалити оволико дугим веком трајања. Културно – уметничка друштва из једанаест сеоских Месних заједница представило је нашу културу, традицију, изворно стваралаштво, обичаје и све оно по чему је наш крај препознатљив“, истакла је Милена Станојковић Кожовић, члан Градског већа.

Овогодишња манифестација била је ревијалног карактера. Међутим, награђена су она најбоља културно – уметничка друштва, у различитим категоријама, како би се задржао тај традиционални начин организовања манифестација, те су најбољи добили пехаре и захвалнице од Града Бора.

„Мало је догађаја у култури борског краја са традицијом дугом 60 година. Ово је велики догађај за село са овако малим бројем становника. Окупљање великог броја деце је од изузетне важности јер ће се на тај начин, овакве и сличне манифестације, отргнути од заборава“, истакао је Ратко Гринкић, председник Савета Месне заједнице ДБР.

Организатори Завршне смотре манифестације „Сусрета села“ били су Установа Центар за културу и културно уметничка друштва, а покровитељ манифестације Град Бор.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб